Diëtisten Pien en Merel

Diëtisten Pien en Merel

Voorstellen

Ik ben Pien Braakhuis en ik ben sinds 2014 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heb ik als diëtist in Den Haag en in Hilversum gewerkt, waarbij ik onder andere cliënten heb begeleid met suikerziekte, eetstoornissen, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk, maag- en darmklachten onder- en overgewicht. Ook ben ik als kok werkzaam geweest, waardoor ik u ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten en kooktips kan adviseren. Naast diëtist ben ik ook opgeleid tot leefstijlcoach en kinder eetcoach. Tijdens de consulten besteed ik daarom ook vaak aandacht aan mindful eten en om (indien van toepassing) liever te zijn voor jezelf.

Interesse in voeding en gezondheid

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in voeding en ik ben ervan overtuigd dat voeding en gezondheid ervoor kunnen zorgen dat u lekkerder in uw vel zit. Ook houd ik zelf erg van sporten en ben ik regelmatig voor spinninglessen in de sportschool te vinden. Daarnaast zwem ik graag en ga ik met veel plezier naar de hei om lekker te wandelen.

Tijdens de begeleiding wordt veel waarde aan de ‘klik’ gehecht, want het is belangrijk dat u zich bij de Diëtist op IJburg thuis voelt. Ik zal u met veel enthousiasme ondersteunen bij het bereiken van een gezonde leefstijl!

Contact met Pien

Wil je meer weten over Pien? Mail naar info@dietistopijburg.nl of stuur een bericht.

Diëtist Merel Bentsink

Gezond en lekker eten is niet alleen mijn werk maar ook mijn passie. Door goed voor jezelf te zorgen zit u zo veel lekkerder in uw vel. Ik ben opgeleid tot diëtist, maar geen fan van deze term. Een dieet suggereert iets tijdelijks, een “quick fix”, zonder focus op de langere termijn. Soms is het geen simpele kwestie van ongezond eten, maar een ongezonde relatie tot eten, ontstaan door jarenlang diëten en jojoën. Ik probeer u te coachen naar stabiliteit in het eetpatroon, in plaats van alleen maar te focussen op uw gewichtsverlies.  In plaats van me te concentreren op een getal op de schaal of strikte voedingsregels, benader ik voeding die gedrag aanmoedigt dat fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel welzijn ondersteunt. De voortgang en het succes wordt niet alleen gemeten aan de hand van het gewicht, maar ook aan de hand van meer relevante gezondheidsindicatoren, zoals energieniveau, slaap, spijsvertering en stemming. Zo begeleid ik u met heel veel plezier naar een gezonde leefstijl. Het is mijn doel u te laten genieten en te begeleiden naar een gezondere versie van uzelf.

 

Mijn relatie met eten is zeker niet altijd stabiel geweest. Als kind was ik een moeilijke eter wat vaak resulteerde in de nodige strijd aan tafel. Als puber at ik voornamelijk ongezond wat vervolgens doorsloeg in obsessief “gezond’’. De zoektocht naar wat werkte voor mij ging met pieken en dalen, maar mijn interesse in voeding en andere hierbij helpen nam daardoor toe! Met de tijd kwam ik er achter dat voeding eigenlijk niet zwart wit te labelen valt als gezond of ongezond. Ik kan u daardoor ook goed helpen om een gezonde relatie met het eten te verkrijgen mocht dat nodig zijn. Ik kijk er erg naar uit om u te mogen begeleiden in de praktijk zodat u zich nog fitter en energieker zal gaan voelen!