Emotie-eten / eetstoornissen

Emotie-eten / eetstoornissen

Wilt u graag weer een gezonde relatie hebben met voeding en een gezonde leefstijl bereiken?
Maak dan een afspraak bij Diëtist op IJburg!

Ik begeleid veel cliënten bij het herstellen van een eetstoornis of bij emotie-eten. Tijdens de begeleiding ligt vooral de nadruk op de gedachtes die u bij het eten heeft. Daarnaast worden de onderliggende oorzaken geleidelijk aan behandeld.
In eerste instantie kijken we samen wat uw werkelijke behoefte is in plaats van wel of niet te eten. We zullen samen gaan kijken welke triggers ervoor zorgen dat u het lastig vindt om uw huidige eetpatroon aan te passen. Daarbij krijgt u ook opdrachten mee die u thuis kunt gaan uitvoeren.
Wat ik merk bij cliënten in de praktijk is dat ze eetbuien hebben, omdat ze bijvoorbeeld hun gevoelens willen wegstoppen, of omdat ze zichzelf nooit iets lekkers gunnen en daardoor regelmatig grote hoeveelheden in korte tijd eten. Ook zie ik veel cliënten die juist moeite hebben om voldoende te eten. De achterliggende reden bij deze cliënten is vaak een behoefte aan controle en/of het altijd goed willen doen. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om wel/niet te gaan eten. Tijdens de begeleiding zal er naar uw persoonlijke redenen/patronen gekeken worden.

Onderwerpen die bij Diëtist op IJburg o.a. tijdens de consulten aanbod kunnen komen zijn:
– Mindfull eten;
– In het hier-en-nu blijven;
– Ontspanning;
– Omgaan met emoties/gevoelens;
– Lief zijn voor jezelf;
– Met mate genieten van lekkernijen;
– Als u een terugval heeft of het een keer niet lukt, heeft dat niets te maken met een gebrek aan discipline;
– Uw eetgedachtes  worden in kaart gebracht en samen kijken we hoe we daar helpende gedachtes tegenover kunnen zetten;
– Meer contact maken met uw lichaam en voelen welke signalen uw lichaam afgeeft. We kijken dus ook wat uw werkelijke behoefte is in plaats van wel of niet te gaan eten.

Daarnaast kunnen we ook een terugvalpreventieplan maken en kijken we vooral samen wat u nodig heeft, zodat u ook (weer) een gezonde relatie met eten aan kan gaan.

Indien u last heeft van emotie-eten, u juist teveel of te weinig eet neem dan nu contact op via info@dietistopijburg.nl of via 06-50451302 en samen zullen we kijken hoe u weer een gezonde leefstijl kunt bereiken!