Werkwijze

Werkwijze

Bij Diëtist op IJburg wordt tijdens het intakegesprek veel tijd voor u vrijgemaakt, zodat uw gehele leefstijl inzichtelijk gemaakt wordt. Tijdens de begeleiding staat namelijk niet alleen het voedingspatroon centraal, maar u als persoon. Er zal daarom ook aandacht aan onderliggende (eet)gedachtes besteed worden, zodat u gestimuleerd wordt om langzaam aan uw leefstijl positief te veranderen.

In de mogelijke vervolgconsulten zal ik u begeleiden in het uitvoeren van de adviezen. Samen bekijken we waar u tegenaan bent gelopen en wat u nodig heeft om het vol te houden. Het aantal vervolgconsulten verschilt per persoon. Per keer wordt dit bekeken.

Wees niet te streng. Dit houdt in dat

U gefocust bent op wat u wel kan en mag eten, zodat dit uw gezondheid positief beïnvloedt:

 • Er gestreefd zal worden naar kleine haalbare stappen die passen bij u als persoon om uiteindelijk op de lange termijn lekkerder in uw vel te zitten;
 • Geniet (met mate) van wat lekkers en maak er een speciaal moment van;
 • Luister goed naar uw lichaam en probeer op te merken waar uw lichaam op dit moment behoefte aan heeft;
 • Het gewicht geen doel op zich is, maar ingezet kan worden als hulpmiddel. Focus op een doel dat voor de lange termijn volgehouden kan worden. Als u zich richt op uw gewicht kan dit alleen maar een jojo-effect en/of frustratie opleveren;
 • Probeer in het ‘hier-en-nu’ te blijven en niet teveel bezig te zijn met wat u gegeten heeft ;
 • U kunt zichzelf ook belonen op een andere manier dan met voeding. Misschien kunt u ook heerlijk genieten van een warm bad, een goed boek of een wandeling.
 • Gratis informatiegesprek

  Bij Diëtist op IJburg (Amsterdam) is het mogelijk om eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek te hebben. Dit gesprek zal ongeveer 15 minuten duren.

  Tenslotte staat u echt als persoon bij mij in de praktijk centraal. U zult steeds een paar praktische leefstijladviezen per keer meekrijgen.