Gestoofde Pompoen

Gestoofde Pompoen

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 flespompoen, in blokjes gesneden
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel masala (verkrijgbaar in een toko)
  • ½ bouillonblokje
  • peper, eventueel paprikapoeder/chilipoeder

Bereidingswijze:

Verwarm de olie, fruit de fijngesneden ui en knoflook aan, doe de pompoen erbij en bak dit mee. Giet na 5 minuten een kopje water in de pan, verkruimel een half bouillonblokje in het water. Strooi de masala bij de pompoen en laat het geheel met de deksel op de pan een kwartier stoven. Kijk tussendoor of er nog genoeg water in de pan zit, roer het geheel om totdat de blokje zacht zijn. Lekker als bijgerecht, in plaats van aardappels, met bijvoorbeeld een frisse salade. Of op zijn Surinaams met Roti (soort van ‘pannenkoek’) met kip en kousenband (boontjes kan ook).

Tip: een aangesneden pompoen blijft een week goed in de koelkast.
Gestoofde Pompoen

Reacties zijn gesloten.